Bespaar energie met een slimme stekker en spoor sluipverbruikers op!

Met de hoge energieprijzen van tegenwoordig is het belangrijk om snel te zien welk apparaat veel gebruikt. Als je dit apparaat hebt gevonden zou je ervoor kunnen kiezen om het apparaat uit te schakelen wanneer je het niet nodig hebt. Zo kun je eenvoudig en snel energie besparen en de energierekening verlagen. Dit is goed voor je portemonnee en hiermee bespaar je het milieu. Twee vliegen in één klap!

Je kunt dit bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een slimme wifi stekker die je kunt bedienen met een app op je telefoon. Deze stekkers zijn tegenwoordig niet duur meer en ze zijn eenvoudig te installeren. Een goede stekker is bijvoorbeeld die van Smart Gateways. Klik hier om naar de pagina te gaan.

 

Deze stekker kan eenvoudig worden verbonden met je wifi netwerk. Eenmaal verbonden kun je via een app op je telefoon het verbruik van het aangesloten apparaat zien. Met de app kun je bijvoorbeeld het aangesloten apparaat aan- of uitschakelen. Je kunt bijvoorbeeld ook schema’s maken waarmee je het apparaat op verschillende dagen en tijdstippen kan aanzetten. Als je dit bijvoorbeeld doet met een lamp dan kan dit gebruikt worden om eventuele inbrekers af te schrikken. Hoe je de stekker installeert vertel ik je in 3 eenvoudige stappen.

STAP 1

Installeer de tuya smart app op je telefoon:

Maak vervolgens een profiel aan.

Stap 2

Open nu de app op je telefoon en selecteer “Toestel toevoegen”, zorg dat je in de buurt bent van de stekker. Druk 10 seconden op de knop op de stekker. Het ledje op de knop begint te knipperen.

De wifi stekker wordt als het goed is al weergegeven. Selecteer “Add”

De nieuwe stekker wordt geinstalleerd, wacht tot dit voltooid is.

Klik vervolgens op “Volgende” en geef de stekker eventueel een naam door het pennetje achter “Smart Plug” te selecteren.

Selecteer vervolgens “Doorgaan”. De slimme stekker is geinstalleerd. Door op de POWER knop te drukken kan de stekker aan of uit worden geschakeld

Selecteer “Electric” om het verbruik van de stekker weer te geven

De volgende waarden worden weergegeven:

  • Current: het huidige stroomverbruik in mA
  • Power: Het huidige verbruik in Watt
  • Voltage: de spanning in Volt
  • Total: Het totaalverbruik van de stekker sinds eerste gebruik in kWh

Selecteer eventueel de maand om het dagelijks verbruik weer te geven.

Eventueel kunnen er ook timers worden ingesteld waarmee de stekker op bepaalde dagen en tijden aan of uitgeschakeld kan worden.

Je kunt deze smart plug zelfs via je stem bedienen via Google Assistant of Amazon Alexa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *