[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Als je een slimme meter hebt geïnstalleerd, kun je gebruik maken van verschillende manieren om de meterstanden uit te lezen en bij te houden. Een van de populaire manieren is om een slimme meter wifi gateway te gebruiken, zoals die van Smart Gateways. Deze gateway maakt het mogelijk om de meterstanden via wifi uit te lezen en te integreren met andere slimme apparaten, zoals Homey.

In deze blog gaan we kijken naar hoe je de Smart Gateways slimme meter wifi gateway kunt gebruiken om de meterstanden uit te lezen met Homey.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image media=”80788″ media_width_percent=”50″ alignment=”center” shadow=”yes” shadow_weight=”std” css_animation=”alpha-anim”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Stap 1: Installeer de Smart Gateways slimme meter wifi gateway

De eerste stap is om de Smart Gateways slimme meter wifi gateway te installeren. Dit is een apparaat dat je aan de slimme meter koppelt en dat via wifi de meterstanden uitleest.

Wil je meer weten over deze Slimme Meter WiFi Gateway, klik dan op de afbeelding.

Volg de instructies van Smart Gateways om de gateway te installeren. Op de support pagina van Smart Gateways kun je de installatiehandleiding vinden. Volg deze handleiding om jouw Slimme Meter WiFi Gateway te verbinden met jouw meter en WiFi netwerk.

Stap 2: Koppel de slimme meter wifi gateway aan Homey

Nu is het tijd om de slimme meter wifi gateway te koppelen aan Homey. Hiervoor heb je de Homey-app van Smart Gateways nodig. Open de app en ga naar de ‘App Store’. Zoek naar de ‘Smart Gateways’ app en installeer deze op Homey.

Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

  • Aa naar “Apparaten”

  • Zoek naar “Smart Gateways” en Selecteer “Smart Gateways”

  • Selecteer “Smart Gateways Slimme Meter”

  • Selecteer “Installeren”

  • Homey zoekt nu naar de Slimme Meter WiFi gateway in jouw netwerk. Als Homey de Slimme Meter WiFi Gateway heeft gevonden wordt deze weergegeven zoals in de volgende afbeelding is weergegeven. Slecteer “Ga door”

  • Als het goed is worden de meterstanden na een tijdje getoond

  • Indien de meterstanden niet worden getoond, kan het zijn dat de gateway niet gevonden is. In dat geval kun je het ip adres wijzigen via de geavanceerde instellingen

  • Wijzig het ip adres in het ip adres van de gateway bij “URL of IP adres”. In de installatiehandleiding op de support pagina van Smart Gateways vind je hoe je het ip adres van de gateway kunt opzoeken.

Stap 4: Bekijk de meterstanden in Homey

Nu is alles ingesteld en kun je de meterstanden bekijken in Homey. Open de Homey-app en ga naar de ‘Devices’ sectie. Hier zie je de slimme meter wifi gateway als een nieuw apparaat. Klik op het apparaat om de meterstanden te bekijken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery el_id=”gallery-112364″ type=”carousel” medias=”80765,80766,80767,80768″ carousel_lg=”4″ carousel_md=”3″ carousel_sm=”1″ gutter_size=”3″ carousel_interval=”3000″ carousel_navspeed=”400″ stage_padding=”0″ single_overlay_opacity=”50″ single_padding=”2″ title=”Homey Slimme Meter”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Je kunt ook flows maken in Homey die automatisch worden geactiveerd op basis van de meterstanden. Zo kun je bijvoorbeeld een flow maken die de verlichting uitschakelt wanneer het stroomverbruik onder een bepaalde waarde daalt.

Conclusie

Met de Smart Gateways slimme meter wifi gateway en Homey kun je op een gemakkelijke manier de meterstanden van je slimme meter uitlezen en integreren met andere slimme apparaten. Door gebruik te maken van flows kun je de meterstanden automatisch laten triggeren en acties uitvoeren. Zo kun je energie besparen en je energieverbruik beter bijhouden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *